Januari...

Skrivet 2011-01-30 @ 16:13:52
Januari månad har varit ganska lugn. Jag köpte träningskort och var på gymmet två gånger. Sen blev jag sjuk. Min förkylning har suttit kvar i snart två veckor men det känns som att den är på väg bort nu.

Petra har åkt till San Diego för att plugga i 4 månader så jag saknar henne väldigt mycket. Men jag tror att 4 månader kommer att gå ganska fort. Eftersom jag blev sjuk precis innan hennes avskedsfest så fick jag aldrig riktigt säga hejdå till henne så det känns inte riktigt som att hon är borta än..
Men hon verkar ha det jättebra så det glädjer mig!! Det hade varit en dröm att kunna åka och hälsa på henne men tyvärr kostar det en del. Men vi får se om man kanske får ett impuls-ryck och bara åker iväg :)

Eftersom jag bara hann baka en omgång med lussekatter innan julen så kände jag att jag ville baka en gång till så jag fick hjälp av Carro förra veckan. De blev riktigt goda!





I tisdags var jag och handlade nya skor. Det kändes riktigt skönt att rensa lite på skohyllan och sätta in de nya fina skorna. Det blev hela 5 par. :) Carro var också med mig och hon handlade 3 par.
Vi fyllde en hel korg!!




Efter shoppingen åkte vi hem till Carro och gjorde en jättegod tomatsoppa. Vi köpte Keldas färdiga soppa och la i lite färska tomater, salladslök och vitt vin. Riktigt gott!

Usch.. nu ska man komma på något bra att äta ikväll.. D står och viftar med pizza-menyn men vi får se vad det blir..

December...

Skrivet 2011-01-30 @ 15:44:30
I december månad hände det väldigt mycket saker..
Här kommer ett långt inlägg med lite bilder om vad jag gjorde:

Vi hade konsert med kören tillsammans med Uno Svenningsson, Irma Schultz och Staffan Hellstrand. Väldigt duktiga musiker och jättetrevliga.

Irma och Uno

Haha, Emma posar med Staffan som blev väldigt stolt när hon frågade om han ville ta bilden!

Vi var även med och sjöng på Musikhjälpen i P3 och P4. Vi sjöng på en insamlingskonsert som sändes i P4. Detta gjorde vi tillsammans med bl.a Calaisa och Helena Josefsson.


Vi fick tyvärr aldrig komma in i buren men vi fick vara med i direktsändning och stå och vinka utanför, hehe!

Dagen efter Musikhjälpen så spelade jag och Petra på ett café i Landskrona tillsammans med Carl-Martin "Sture" Vikingsson från Svenska Akademien. Det var riktigt kul.


Petra och Jag

----------------------------------------------

Jag hann även med det där lite juliga som måste göras i december månad.. Dvs äta och gott och baka!!
Jag bakade lussebullar och även andra bullar med Erica.. Även Ida fick smaka de nybakta bullarna.


Jag bakade julgodis med min mamma och syster med där glömde jag min kamera.
Bakade även julgodis med Josse och Carro men där tog de andra bilder så dem har jag lånat.



Josse satt och stickade, jag rörde i grytorna och Carro skar upp godiset. Full rulle för alla!! :)  Lite synd bara att mina kolor blev hemska och jag slängde de flesta, haha! Men våra Rockyroad blev riktigt lyckade.

Jag hjälpte även Nina att julpynta i sin lägenhet och passade på att äta lite våfflor med glass och sylt. Mums!




Heeeeeej!!!!

Skrivet 2011-01-30 @ 14:55:00
Nu när jag har haft ett jäääättelångt upphåll från mitt bloggande så känner jag att jag samlat krafter och kan komma tillbaka igen... Jag kommer därför att skriva några inlägg på en gång för att ta igen lite :)

Igår bjöd jag och D mina föräldrar på middag. Vi åt ångvinkokta blåmusslor med grädde (en ny favoriträtt för mig) och till dessert gjorde jag en chokladparfait som blev riktigt god.



När mina föräldrar åkt hem så kunde jag inte sova så jag började titta på en film som just börjat. Griffin & Phoenix. Jag kände igen filmen och kom på att jag sett den tidigare. En jättefin film som handlar och en man (Dermot Mulroney) som drabbas av cancer och får veta att han inte har lång tid kvar att leva. Han börjar flirta med en kvinna (Amanda Peet) och så blir det inte riktigt som de tänkt sig. Jag kan starkt rekommendera den!! Jag är inte en person som brukar gråta till filmer men i denna filmen har man gråten i halsen väldigt ofta...


Idag har jag och D varit ute i Ålabodarna och gått. Vi hade med oss lite matsäck. Det finns inget bättre än att sitta och äta ute i naturen!


Varm choklad och lussebullar.. Mmm...


Vi hittade även en vikingagrav som låg nere vid vattnet i Ålabodarna. Gången in i graven var bara ca 70x70 cm så vi orkade inte åla oss in där..

Slöööö

Skrivet 2011-01-03 @ 20:39:11
Okej.. Ge mig en vecka till så kommer en snabbgenomgång på min fullspäckade december månad...

;)