Lugn helg och vila innan stegtävling

Skrivet 2010-10-30 @ 19:26:22
Igår var jag, Kåki och Palle nere i Malmö och sköng tillsammans med Andy som hade konsert. Det gick jättebra. Han är väldigt duktig och har en jättefin ren ton som man gärna lyssnar mer på. Texterna han skrivit har väldigt mycket betydelse och mening.
Tack Andy för att vi fick äran att vara med!!!

Idag har vi varit ute och kört en runda. När vi väl kom hem så gjorde jag en förrätt på vitlöks- och chilimarinerade räkor. Nu står D i köket och förbereder ryggbiff med hasselbackspotatis. En riktig lyxmiddag.
Vi åkte även inom Hemmakväll. Jag köpte säsong 1 av Desperate Housewives som de sålde ut för 99 kr, wohoo!!



Ikväll ska vi kolla på den senaste Beck-filmen som vi hyrde. Levande begravd. Den verkar riktigt läskig på trailern så jag hoppas att den är bra.

I morgon blir det en lugn dag. Jag måste förbereda mig och vila upp mig innan stegtävlingen går igång på måndag! Den varar i 3 månader så nu jäklar ska vi vinna. Vi är bara damer i laget så vi ska visa riktigt Girl Power. Vårt lag heter Team två 6-pack! Heja på oss!!!

Tupperware-party och bio

Skrivet 2010-10-23 @ 12:29:31
Nu ska jag iväg på Tupperware-party till min kusin. Har aldrig varit på det innan men det blir nog trevligt. Vill köpa en liten mjölk-kanna som man kan ta med sig på pick-nicken :)


Ikväll blir det bio. Vi ska se The Social Network. Den har fått jättebra betyg så jag hoppas att den är bra.
Det är ju även tack vare den filmen (eller trailern) som över 300.000 st har sett vår musikvideo Creep på Youtube med kören eftersom den låten finns med där.

Lussekatts-längtan

Skrivet 2010-10-22 @ 17:42:11
Ggguuuuudddd vad jag saknar lussekatter... Hoppas att jag snart orkar baka eller att de börjar säljas på konditorier...




§  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §

Bakgrundssång och shopping

Skrivet 2010-10-22 @ 17:35:25
Gårdagen blev väldigt trevlig och full av skratt. Jag var hos Kåki och sjöng tillsammans med Palle och Andy.
Andy spelade in en skiva i våras (eller var det i höstas?!?!) som jag och Kåki körade på. Han ska ha konsert i Sankt Johannes Kyrka i Malmö nästa vecka och då ska vi köra igen men även tillsammans med Palle. Det kändes jättebra och kommer nog att bli hur bra som helst. Han är jätteduktig så ni borde lyssna på honom på Spotify eller My Space. Andreas Flinth:



Ikväll blir det lugnt. Ska bara se en film med D, äta chili con carne och dricka rödvin :)

På söndag ska jag och Annelie åka till Freeport utan för Göteborg. Ett ställe fullt av märkesbutiker med outlet. Hoppas verkligen att jag hittar mycket fint. Någon som varit där innan som kanske har någon tips om vad man inte får missa? :)

Fika och Musikhjälpen

Skrivet 2010-10-20 @ 21:01:00
Efter att ha jobbat över en timme på jobbet idag så kom Sanna som jag jobbade med tidigare och hälsade på mig i Helsingborg och tog en fika med mig. Det var väldigt trevligt :)



Vi åt baguette och drack ett Helsingborgsblandnings-te, gott! Snålt var att man bara fick påtår på det varma vattnet och fick använda samma tesil två gånger. Jag tycker att det är väldigt snålt och eftersom det inte kommer ut lika mycket så trotsade jag och tömde min sil i glaset. Kanske inte så lyckat som jag hade hoppats...




Vi har fått veta att vi ska vara med i Musikhjälpen i P3 i december med kören. Kommer bli hur kul som helst. Nu händer det verkligen mycket med kören.
Vi ska även ha en julkonsert med Uno Svenningsson, Irma Schultz och Staffan Hellstrand. Tyvärr så är inte denna konserten för allmänheten.

Men nu: GREY´S ANATOMY!!

DO NOT DISTURB ;)

Fest och rock n' roll

Skrivet 2010-10-18 @ 21:35:29
I lördags var jag ute i Malmö med Petra och Jonte. Det var skittrevligt. Det började med förfest i en lokal som hölls av Sleezy. En sjukt rolig kille med en läderbyxa som heter duga...



Petra, Jonte och jag




Därefter gick vi till Distortion och shakade loss. Skiitbra musik

Jag träffade även Hannes som jag jobbade med innan. Alltid lika trevligt.


Och medan jag och Petra gjorde scenen på karaoke-golvet vid 4-tiden.....


...så satte sig Jonte i en Master-chair utanför och "vilade ögonen".. Haha!!


Tack för en skittrevlig kväll! Väldigt lyckad, trots att det inte blev så mycket sömn ;)

Hösten är här

Skrivet 2010-10-16 @ 14:50:55
Igår träffade jag Kåki och tittade på film och åt pizza. Väldigt mysigt. Vi kollade på Kick Ass och En galen natt. Skitbra filmer. Riktigt roliga. Har ni inte sett dem så se dem!!

I förmiddags var jag och D ute och gick en runda. Det är så fint väder idag så kändes skönt. Hösten är definitivt där. Graderna ligger på runt 5 `C varje dag.



Just nu håller jag på att baka pajer till morgondagen. Vi ska sjunga med Scala-kören. Därefter ska vi bjuda dem på mat så bl.a jag har tagit på mig ansvaret att baka pajer. Det blir en med salladslök och en med zuccini och färska tomater.

Snart bär det av mot Malmö med att rocka loss med Petra och Jonte. Wohoo!

Skitbra uppfinning

Skrivet 2010-10-13 @ 22:19:40
Jag är så lycklig!! (Allt som har med mat att göra gör mig iofs lycklig, haha)

Jag kommer nog inte att köpa någon annan matlagningsgrädde eller kanske grädde för den delen. Den är helt magisk.
Jag hade en förpackning i min pastasås idag. Därefter vispade jag upp en andra förpackning med en tesked vaniljsocker så blev det typ som grädde fast lite krämigare till min äpplepaj.

Sjukt nöjd är jag!!!! :)

Fint besök och trevlig helg på väg

Skrivet 2010-10-13 @ 22:06:07
Nu har vi precis haft besök av Nina och hennes pojkvän Fredrik. Vi har ätit middag och till efterrätt åt vi en smaskig äpplepaj.
Jag har även köpt årets första pepparkakor idag. Man blev så frestad av att gå förbi den nyuppackade pallen full med pepparkaksburkar. Och jisses vad gott det var :)

Jag ser verkligen fram emot helgen.
På fredag ska har träffa Kåki och kolla på Idol och äta nåt gott och onyttigt, wohoo!
På lördag ska jag och Jonte ner till Malmö och träffa Petra. Vi ska först gå på en förfest på en club som någon av hennes vänner anordnat. Därefter drar vi ut på nån rock club och shakar loss!

På söndag ska vi ha konsert kl.15 med Scala-kören från Belgien. Ska bli riktigt kul att träffa dem. KOM DIT!
Vi ska sjunga låtarna Creep och Viva la vida tillsammans med den så det ser vi fram emot.


Jag och Petra har även fått en spelning den 18 december i Landskrona på ett musik-café. Vi spelade ju på bröllop tillsammans i somras och vi har även spelat på lite olika ställen när vi gick på gymnasiet.
Vi är ett bra team så det kommer bli skitkul!


Jag & Petra

Världens godaste och lättaste bröd

Skrivet 2010-10-11 @ 18:28:46
I lördags stod jag och bakade hela dagen. Två av bröden jag bakade tog jag med mig till Nina på tjejmiddagen som hon sedan bjöd på. Eftersom detta brödet blev så populärt så har jag lovat att lägga upp receptet på bloggen så här kommer det:

--------------------------------------------------------------------------------------


Världens lättaste och godaste bröd

Smula ½ pkt jäst i en bunke och blanda ut med 4 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 2 tsk salt och 9 dl Vetemjöl Special.
Rör ihop med en träslev tills degen är slät. Den ska vara kletig.
Strö lite mjöl på degen och låt den jäsa under bakduk i 1 ½ timme.

Häll försiktigt ut degen på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott. Tänk på at inte trycka på degen då luftbubblorna ska vara kvar. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa under bakduk i 15 min på plåten. Sätt under tiden på ugnen på 250`C.
Sätt sedan in brödet i ugnen i 15 min och sänk därefter värmen till 125`C. Låt brödet stå inne ytterligare ca 40 min.

KLART!!

Det kan inte bli lättare :) Brödet blir väldigt saftigt och lite i stil med ciabatta.



Enjoy!

Tjejkväll och barnvakt

Skrivet 2010-10-10 @ 02:20:54
Vilken trevlig vecka jag har haft.
I onsdags träffade jag Annelie i Lund. Vi åt middag på Italia som hade jättegoda pastarätter och vi hann även med en liten runda på stan. Mycket trevligt!

Greys Anatomy började ju också i onsdags men jag måste säga att jag blev väldigt besviken. Det hände inte så mycket. Hoppas att nästa avsnitt ska bli bättre och lite mer händelserikt!!

Idag har jag bakat bröd hela dagen. Det blev 6 st bröd totalt. Två av dem tog jag med mig till Nina. Kommer precis från en mycket trevlig tjejkväll i Helsingborg som hon hade anordnat. Det var väldigt bra för att ingen av gästerna kände varandra så blev lite lättare att mingla med varandra då. Tyvärr så glömde jag ta bilder men jag ska se om jag kan hitta några i efterhand.
Ett av bröden som jag tog med mig bjöd Nina på till maten ikväll. Det blev väldigt populärt så jag kommer att lägga upp det receptet på bloggen inom de närmsta dagarna. Världens enklaste bröd!!


I morgon ska jag och D upp jättetidigt. Vi ska vara barnvakt åt Ida och Elin heeeela dagen. Ska bli spännande men vi kommer definitivt bli utmattade. Att ta hand om en 2 ½ årig och en 9 mån bebis kan nog bli tufft, men gud så kul vi kommer ha ;)

Sov gott!

Besök hos Petra

Skrivet 2010-10-01 @ 22:45:53
Igår åkte jag och Josse ner till Malmö och hälsade på Petra. Vi lagade mat, drack lite vin och kollade på Idol.
Gud vad jag är glad att Linnea gick vidare. Hon är helt fantastiskt! Hon är riktigt duktig.



Nu ikväll har jag suttit och skrivit ihop lite frågor till en tipsrunda som vi ska ha imorn på mammas fest.
Tror att det kommer bli bra. Hoppas att frågorna inte är för svåra.

Det största problemet inför imorgon är vad man ska ha på sig. Men jag tar tag i det när jag vaknar. Blir nog jättebra :)