Slag och stygn

Skrivet 2011-03-29 @ 19:21:55
Söndagen blev en väldigt bra dag. Jag och Kåki var ute och spelade golf på förmiddagen. Vi stod bara och slog lite bollar men det var faktiskt jättekul och jag var mycket bättre än vad jag trodde.




Därefter åkte vi hem till mina föräldrar och fikade. Mamma hade bakat en blåbär och jordgubbspaj som satt som en smäck!!

När jag kom hem så var jag så inspirerad av Symässan dagen innan så jag sydde klart en klänning som jag började på i höstas. Jag har alltid många idéer på saker jag vill sy och fullföljer detta ända fram tills dragkedjan ska sys på. Sen tar det stopp. Det är inte min största talang så jag stannar när jag är som bäst. Men i söndags så tänkte jag att det var lika bra att ta tjuren vid hornen så jag sydde klart hela klänningen.
En söt liten sommarklänning som jag ska ha på mig när det blir lite varmare.



Måste faktiskt säga att jag blev väldigt nöjd.
Nästa syprojekt blir ett linne av tyget som jag köpte på symässan.

Nu är det fotboll som gäller. Sverige -  Moldavien. Heja Sverige!!!

Symässa och fika

Skrivet 2011-03-26 @ 19:58:04
Är nu hemkommen från en dag på på Symässan i Malmö tillsammans med min mormor. Jag hittade några fynd som jag blev väldigt nöjd med.



Det första tyget tänkte jag sy en sjal av och det andra tänkte jag göra ett linne. Kan nog bli bra..

Jag köpte även lite kanderade mandlar och cashewnötter... och en ring.

Efter mässan körde vi till min syster och fikade med cheesecake som hon hade gjort. Himelskt god och krämig. Tror att det är Leilas recept.

Sötnosen!!

 

Nu står D och hans vän Johan i vårt kök och lagar mat så det kan inte bli bättre än så!

Imorn blir det golf med Kåki. Ska bli riktigt skoj. Vi ska iofs bara stå och slå lite bollar men det ska bli kul!

Torsdags- OCH fredagsmys

Skrivet 2011-03-26 @ 09:17:59
I torsdags åkte jag till min syster efter jobbet. Vi gjorde tacopaj och provade att göra pannacotta på matlagningsgrädde som faktiskt inte blev helt fel.

Han fick tag i mitt hår och tyckte att det var jättekul. Det var sådär skönt!

Vi testade det nya kexchokladet med blåbär. Ingen höjdare. Jag skulle nog inte köpa det igen.

 

Igår bjöd Daniel mig på middag. Det blev en ryggbiff i bit med hasselbackspotatis och bearnaisesås. Väldigt gott. Innan maten så satte vi oss ner och tog det lugnt genom att spela yatzy, dricka väldigt gott vin och snacksade lite med en röra som vi gjorde själva med soltorkade tomater och vitlök. Svingod!!

Vinet vi testade var jättegott så det kommer vi att köpa fler gånger.

 

Idag ska jag åka till Symässan i malmö med min mormor. Därefter ska vi åka inom min syster och fika lite. En väldigt skön dag helt enkelt. Vad som händer ikväll är fortfarande osagt.

 

Ha en trevlig lördag!

 

Frulle, fika och golf(?)

Skrivet 2011-03-23 @ 19:15:02
I morse hann jag inte äta frukost hemma (vilket händer ganska ofta) så jag köpte med mig lite frulle på jobbet.
Till det- en shot såklart!
Jag har upptäckt att jag inte kan blogga från min nya mobil. Lite synd tycker jag!



Nu har jag precis kommit hem från en fika i stan. Jag kunde inte välja kaka så jag tog båda mina val :) Supergott!


I morgon ska jag till Lund och träffa syster och systersonen. Ser fram emot det.

Bestämde även att jag och Kåki eventuellt ska ut och spela golf i helgen. Vi gick på golfskola i två omgångar när vi var yngre men sen blev det inte så mycket mer. Men båda köpte vars en bag så klubborna har vi kvar.
Jag tycker att det är skitkul att spela men vädret får gärna vara på topp annars är det inte så festligt.


Då var kakprovet avgjort..

Skrivet 2011-03-22 @ 20:58:59
Vinnaren är:



Nästan godast att äta utan att doppa i mjölken! Men en klockren vinnare!!

Vemma

Skrivet 2011-03-22 @ 18:19:46
Jag har börjat dricka ett kosttillskott av märket Vemma. Det är min barndomsvän Emma som själv har börjat dricka detta som rekommenderat mig. Man kanske bara inbillar sig men jag känner mig nästan lite piggare än vanligt efter bara en vecka. Det är en liten shot som man ska ta varje morgon.
Jag har även köpt en energidryck med lika mycket nyttigheter i som shoten. Supergod.
Vi får se om jag kommer att bli ännu piggare och få lite starkare naglar och hår kanske. Lite av en önskan!

Sjukdom, pannkaka och kakprovning..

Skrivet 2011-03-22 @ 18:06:03
Torsdagen förra veckan blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Hade sett fram emot en underbar kväll tillsammans med mina gamla kollegor på en italiensk restaurang i Lund. Men när vi väl kom dit så kände jag att jag fick riktig feberfrossa och mådde jätteilla. Jag kunde därför knappt röra maten som jag köpte och fick åka hem väldigt tidigt.
När jag väl kom till stationen så kändes det som att min kropp skulle lägga av helt så jag fick yrsel och kände hur det svartnade för mina ögon. Riktigt obehagligt.
Så heela helgen har jag legat hemma på soffan och inte orkat göra någonting. Sjukt tråkigt!

Igår var jag tillbaka på jobbet och det firade jag när jag kom hem med att göra pannkakor med sylt och grädde till kvällsmat! Mums fillibabba!!

Nu har jag kommit hem från jobbet och har köpt med mig de nya Ballerina-kexen med kladdkaka och kladdkaka-vanilj. Jag ska testa vilken som är godast så jag köpte både :)


På torsdag ska jag äntligen få träffa min syster och Viggo. Jag har inte sett dem på så länge för när vi väl har planerat in en dag så har antingen jag eller någon av dem blivit sjuka.
Viggo har blivit så stor. Man märker att man missar mycket när man inte ses på en hel månad. Här är en bild som min systers sambo tagit. Tur att han är kamera-geni och tar så fina (och många) bilder.



I morgon ska jag fika med mina kära vänner Jonte och Kåki i Helsingborg. Ska bli väldigt trevligt.

Husvagnssemester?!?!

Skrivet 2011-03-16 @ 19:39:08
Jag är lite inne på att åka på husvagnssemester i sommar. Hur kul hade inte det varit?
Sitta i förtältet och dricka en kall öl, spela lite kort, sola benen i campingstolen, käka lite snacks.. Det hade ju varit helt underbart!! Jag ska försöka övertala D men det kommer nog inte att bli helt omöjligt ;)



Spel, mat och barnvakt

Skrivet 2011-03-16 @ 18:30:16
Utekvällen i lördags blev väldigt lyckad. Vi satt hemma hos Kåki först och åt goda pajer och spelade ett nytt spel som jag aldrig sett tidigare. "Vem får sista ordet?" Skitroligt. Det krävs dock att man är överrens om vad som är rimliga svar innan man börja spela.





I måndags träffade jag Nina. Vi två i köket blir alltid väldigt lyckat. Det blev bandpasta med en god sås och fläskfilé till. Vi kollade på En unge i minuten, ett program om förlossningar på nåt sjukhus i Sverige. Det programmet får mig att inte vilja ha barn. Helt allvarligt. Vissa kanske ser det som "vad som komma skall" men jag blir avskräckt. Jag mår så dåligt när jag ser att de lider så mycket.. Stackare!



Igår var jag och D barnvakt till Ida och Elin hela kvällen fram till i morse då deras föräldrar var borta med jobbet så vi sov i Kävlinge. Det gick väldigt bra men man är riktigt trött. Jag har varit uppe sen kl.05:33.
Tur att de har snälla barn!! Det gör det hela värt det :)


I morgon ska jag ut och äta med några från mitt gamla jobb. Ska bli kul. Då blir det lite italiensk mat, i löööve!

Eat pray love

Skrivet 2011-03-12 @ 15:52:16
Igår tittade vi på en film med Julia Roberts som heter Eat Love Pray. Även svenska Tuva Novotny var med och hon har en väldigt överraskande bra engelska. Pluspoäng!!
Den var väldigt lång men jag gillade den. Så den rekommenderar jag.

Underbar fredag och bra början på lördag!

Skrivet 2011-03-12 @ 15:45:45
Igår var en alldeles underbar dag. Jag var både effektiv på jobb och hade lite flyt så jag slutade redan kvart över 2. D kom och hämtade mig på jobb och därefter åkte vi och handlade mat och gott vin för en 3-rätters middag för aftonen, bara vi två!

Till förrätt blev det en räkcocktail som jag fick tips om av kära Andrea på mitt jobb. Den var helt suverän.


Huvudrätten blev en Rostas-stek med potatisgratäng och en hemmalagad brunsås med smörstekt lök


Till dessert köpte vi Ekströms Brylépudding men den tyckte ingen av oss var en höjdare så den kommer vi nog inte att köpa fler gånger. Men nu har man provat i alla fall.





Idag har vi varit en sväng och handlat. Jag har länge letat efter en brun skinnväska och idag hittade jag den perfekta. Hittade även två fina randiga tröjor.





Nu ska jag vila ett tag sen ska vi åka till Kåki och Mini ute i Glumslöv och titta på Melodifestivalen och äta och dricka gott. Det kanske även blir en utgång- vem vet!!

Inget att göra- nähä, då bakar jag!!!

Skrivet 2011-03-10 @ 18:51:10
Jajamensan. När jag inte vet vad jag ska göra så bakar jag alltid.
Idag skulle jag egentligen träffa Carro och laga god mat men hon mådde inte så bra så vi får ta det nästa vecka istället. Så nu har jag precis bakat brownies som var väääldigt lätta att göra. Bara att röra, alltså INTE vispa!
Eftersom jag känner mig extra snäll idag så kommer även receptet här.
(Bilden är tagen med min nya mobil som för övrigt tar väldigt bra bilder)


BROWNIES

Smält 100 g smör. Häll det i en bunke och tillsätt 2 dl socker. Rör om.
Tillsätt 2 ägg och rör så att det blandar sig.
Blanda 1 dl mjöl, ½ tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 3 msk kakao i en skål och häll därefter i det i smeten. Hacka 100 g hasselnötter och häll i bunken.
Häll sedan smeten i en smörsmord ugnsform, 20x30 cm, och grädda i ugnen på 200*C i ca 17 min.

Muuummms!


Kamomillte och övning

Skrivet 2011-03-09 @ 17:48:59
Nu sitter jag hemma och dricker kamomillte och spelar gura. Jag ska spela på ett dop i april med min kära vän Josse då hennes storasyster fått en liten Hugo. Vi ska sjunga Handens fem fingrar. Har aldrig riktigt lyssnat på den tidigare så jag har en hel del övande att göra..

Vinprovning

Skrivet 2011-03-08 @ 21:07:43
I fredags hade jag vinprovning med tjejerna från jobb. Tyvärr var en av tjejerna sjuka men vi fick mycket trevligt ändå. Vi var hemma hos mig denna gången. Vi testade ett jättegott rött vin som jag verkligen kan rekommendera. Strävt och väldigt fylligt!
Mmmm...

Jag testade även att göra min första Appletini. Väldigt gott. Och farligt ;P

Ny mobil

Skrivet 2011-03-08 @ 20:56:55
Jag har äntligen kostat på mig och köpt en ny mobiltelefon. Det blev en Samsung Galaxy S.
Jag ÄLSKAR den. Superlätt att hantera och med en riktigt skarp bild. I Like!
I stort sätt precis likadan som en Iphone.

Februari

Skrivet 2011-03-08 @ 20:53:34
Gud vad jag var dålig på detta nu då. Jag lovar att bättra mig (som vanligt)

Vi kör en liten summering av februari:


Jag var och hälsade på mina gamla kollegor på Telefonbanken som jag nämnt i mina tidigare inlägg. Det var jättekul att se alla. Jag och Sanna bakade hemma hos mig dagen innan och hade det med oss.
Det blev semlor och chokladbullar (Delicato-style). Mycket lyckat och myyyycket gott!!


I övrigt har jag gjort väldigt mycket saker men utan kamera vilket är lite tråkigt när man bloggar.
Jag har bjudit körtjejerna som brukar samöka på brunch en söndag. Det var jättemysigt.
I Love brunch! Speciellt pannkakor i American style!


Sen har det förstås blivit mycket barn. Mycket Ida och Elin:

Vi har ätit fil



Och varit och handlat med egen kundvagn



Vi har även haft Viggo på besök som nu älskar att stå upp




Jag har även hunnit med Helsingör två gånger i februari månad.
Min kollega har en kusin som jobbar på Saint Tropez så hon hade lite utförsäljning i sin lägenhet i Helsingör.
Tyvärr så hittade jag inget där då det var ganska stora storlekar denna gången. Jag hoppas att de är lite mindre nästa gång hon bjuder in. Men jag tog en liten sväng på stan och hittade en flaska portvin och en superfin huvtröja. Jag älskar att där är Burrberry-rutor i huvan :)